Jóga és életkor

A jóga gyakorlatrendszere minden életkorban hasznos, segíti a szervezet karbantartását, az egészségmegőrzést, és pszichés, mentális jótékony hatásai vannak. A mai világ egyre gyorsabban változik és az ember élete során többször is meg kell újítsa a szemléleteit. A külvilág egyre sokrétűbb, az ember élete során többször is el kell döntse hova tartozik, mit akar és merre tovább. Azt mondhatjuk, hogy a történelem során az embernek talán soha nem volt ekkora szüksége a szellemi hajlékonyságra. A fiatalok egy szabadabb, hajlékony, egészséges szemlélettel sokkal jobb eséllyel indulnak az ÉLETbe. A felnőttek egy szabadabb, hajlékony, egészséges szemlélettel jobban megállják a helyüket ott, ahol ezt felvállalták. Egy magasabb szellemi műveltség segít egy személyes énképet megtartani, amit nem sodor el a divat, a politika és a társadalmi elvárások, feszültségek hullámzásai.

Az idősebb korosztály számára az aktív munkásévek vége nem a leépülés, elmagányosodás, begubózás és szenilitás időszaka kell legyen. Az öregség, a nagy élettapasztalat a szellemi frissességgel társulva bölcsességet jelent.

A jóga gyakorlás életkortól függetlenül együtt történik, így a generációs elválasztó határok lazulnak. Ez sokszor mind a fiatalok, mind az idősebbek javára válik.