Kiknek ajánlott?

A tanfolyam egyértelműen felnőtteknek szól.

A csoportok összetétele

A jóga tanfolyam hallgatóinak többségét a magasabban iskolázott, a szellemi érdeklődésű, a műveltebb, nyitottabb, az információkban igényesebb réteg alkotja.
Érvényes az összes korosztályra: egyetemisták, szellemi – értelmiségi – felelősségteljes foglalkozásúak, szellemileg igényesebb szülők, értelmiségi nyugdíjasok, és sokan mások…
A hallgatóság közös vonásának tekinthető a tisztább, természetes életvitel iránti nyitás, az érettebb szellemi érdeklődés, az érthető és alkalmazható tudás keresésének igénye.

A csoportokban a nők vannak többségben, de szép számban vesznek részt férfiak is.
A tapasztalat, hogy II.-III. éven a férfi nő arány egyre jobban kiegyenlítődik.

A lakótelepeken, kertvárosokban működő csoportokat többnyire a közelben lakók vagy dolgozók látogatják. Gyorsabban megismerkednek és kialakul a kerületre jellemző bensőségesebb hangulat.
A belvárosi és a metrómegállók környéki csoportok összetétele általában fiatalosabb, pezsgőbb, színesebb, változatosabb.

Vannak kisebb, bensőségesebb 5-10 fős és vannak nagyobb, 20-30 fős csoportok, érettebb, vidámabb, komolyabb és felszabadultabb csoportok.
Vannak kisebb-nagyobb termek, a művelődési házak egy része kedves közvetlen, más része komoly „modern”. A gyakorlóterem van ahol bensőségesen régimódi vagy igényesebben felújított, van zajosabb, csendesebb, melegebb, levegősebb, van ahol ott lehet hagyni polifómot, s van ahol nem, stb…

  • A tanfolyam résztvevőinek kb. 50%-a a 20-40 éves korosztály
  • A tanfolyam résztvevőinek kb. 40%-a a 40-65 éves korosztály
  • A tanfolyam résztvevőinek kb. 10%-a 65 év feletti korosztály

Tévhitek a jógáról

Kinek VALÓ… és kinek NEM VALÓ a jógaiskolánk