Utóhatások

A gyakorlatok rendszeres végzése fokozatosan fellazítja az izomrendszert és az izületek merevségeit, idővel felszabadítja a gerinc merevedéseit. A gyakorlás helyreállítja és serkenti a vérkeringést a szervezetben, regeneráló, revitalizáló hatású. A gyakorlatok kifinomult hatásai megtisztítják az energetikai-burkot és elősegítik az energiák szabad áramlását.

Ezek az állapotok kezdetben a csoportosan (oktatói felügyelet mellett) végzett gyakorlás után jelentkeznek. A jógafoglalkozáson egy rövid időre kilépünk a külvilág rohanásából, nem figyelünk kifele. Nem arra figyelsz, hogy ÉN (itt magadra mutatsz) mit teszek, hanem arra, hogy ÉN mi és ki vagyok. Magadra figyelve egyensúlyba kerülsz önmagaddal, és harmonikusabbá válsz.

A belső egyensúlynak köszönhetően ÉLET-ed (viselkedésed, lelkiállapotod, gondolkodásmódod, életszemléleted, stb.) saját pozitív ,,háttér”-re támaszkodik. A gyakorlás után visszatérve mindennapi elfoglaltságainkhoz, életünk bizonyos oldalait egy kicsit más szemszögből látjuk. Az új nézőpont gyakran segítségünkre lesz kisebb-nagyobb problémáink felismerésében, vagy éppen életünk pozitív vonásainak tudatosításában.

Egyénenként változik, hogy a fentebb felsorolt hatások mennyire hangsúlyosak és mennyi ideig tartanak. (…folyt.)